Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Κυριακή 01 Οκτ 2023
Κωπηλασιά: Ξεκίνησε η νέα αθλητική περίοδος 2024
Κλίκ για μεγέθυνση
Κωπηλασιά: Ξεκίνησε η νέα αθλητική περίοδος 2024Κωπηλασιά: Ξεκίνησε η νέα αθλητική περίοδος 2024
Από τα μαθήματα και την προπόνηση κωπηλασίας του ΝΟΠ, τα πρωινά του Σαββάτου, με φόντο το απέραντο γαλάζιο στον Πατραϊκο!

Η νέα αθλητική περίοδος για την κωπηλασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι εγγραφές στα τμήματα, αρχαρίων, φοιτητών και ενηλίκων συνεχίζονται.
Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες το πρωί του Σαββάτου (στις 24 & 30 /09) διεξήχθει η προπόνηση των αθλητών και αθλητριών στα σκάφη κωπηλασίας του Ομίλου.

Στην διάρκεια της εβδομάδας στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ η γυμνάστρια και προπονήτρια κωπηλασίας Άννα Αναστασίου υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους και αναλαμβάνει να τους καθοδηγήσει στο υπέροχο Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας,

Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα , βελτιώνει την αντοχή και την δύναμη και το ενδιαφέρον είναι ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Στο ΝΟΠ έχουν σχεδιαστεί και λειτουργούν :
- [ ] Τμήμα ανάπτυξης για παιδιά πάνω των δέκα ετών
- [ ] Τμήμα ενηλίκων
- [ ] Αγωνιστικό τμήμα

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της συγκροτημένης προσπάθειας του ΝΟΠ να κάνει προσιτό το συναρπαστικό άθλημα της κωπηλασίας στην νεολαία, αλλά και τους πολίτες της Πάτρας, με την βοήθεια και υποστήριξη της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ). Κύριος στόχος είναι για ανάπτυξη του νέου αθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας που ταιριάζει στις συνθήκες της θάλασσας.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή και εγγραφές, στην Γραμματεία του ΝΟΠ, καθημερινά στο τηλέφωνο 2610 31 77 66.Κωπηλασία και οφέλη
Παρουσίαση του εντυπωσιακού αθλήματος σε σχολεία από το ΝΟΠ
Η κωπηλασία είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια καθώς η ιστορία της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο. Ως άθλημα στα σύγχρονα χρόνια πρωτοεμφανίζεται στην Ελλάδα το 1885, με το 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας να διεξάγεται το 1906. Η κωπηλασία ή αλλιώς ερεσία ονομάζεται ο τρόπος κίνησης των κωπηλατών λέμβων σε υδάτινη επιφάνεια και στη σύγχρονη εποχή αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα από τα κορυφαία water sport με φανατικούς θαυμαστές κάθε ηλικίας.
Αφορά μία όμορφη απόδραση στη φύση που χαρίζει δυνατές συγκινήσεις στους αθλούμενους, σε ανοιχτό περιβάλλον με καθαρό αέρα και υπέροχο γαλάζιο φόντο. Αφορά μία όμορφη απόδραση στη φύση που χαρίζει δυνατές συγκινήσεις στους αθλούμενους, σε ανοιχτό περιβάλλον με καθαρό αέρα και υπέροχο γαλάζιο φόντο.

Κωπηλασία για παιδιά
Η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό έχει διττό όφελος: αφενός αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, τη βελτίωση της υγείας και της καλής φυσικής κατάστασης. Αφετέρου συγκροτεί μία καλή ψυχολογική διέξοδο προκειμένου ο μαθητής να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα, να έρθει σε επαφή με τη φύση, να κοινωνικοποιηθεί και να αισθανθεί ότι ανήκει σε μία ομάδα.
Η κωπηλασία αποτελεί έναν ευχάριστο εναλλακτικό τρόπο άθλησης που ξεφεύγει από τα στενά όρια των γηπέδων, γυμνάζει όλο το σώμα, βελτιώνει την κιναίσθηση και την ισορροπία αυξάνοντας την αντοχή και την καρδιοαναπνευστική ικανότητα των αθλούμενων σε ένα ασφαλές περιβάλλον με ελάχιστους τραυματισμούς. Με λίγα λόγια η κωπηλασία είναι ένα ωφέλιμο άθλημα ασφαλές και με μικρό κόστος για τα δεδομένα του.

Έχει η κωπηλασία ηλικία;
Συνήθως τα παιδιά μπορούν να μυηθούν στον άθλημα της κωπηλασίας στην ηλικία των 10-11 ετών, καθώς είναι μία σύνθετη κίνηση που απαιτεί καλό νευρομυϊκό συντονισμό και πειθαρχία, συγκέντρωση και δύναμη.
Στο παραπάνω άρθρο με τη βοήθεια της ολυμπιονίκης Χρύσας Μπισκιτζή, πρωταθλήτριας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, θα παρουσιάζονται οι λόγοι που κάνουν την κωπηλασία την ιδανική επιλογή μετά την κολύμβηση.
 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2023 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ