Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

1946 : Ιστορικές στιγμές από την πορεία του ΝΟΠ μέσα στο χρόνο Παρασκευή 29/05/2015 ΝΟΠ : ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

Ποιο ρόλο μπορεί να παίξει η επίκληση της ιστορίας ενός συλλόγου σε επίκαιρους αθλητικές αναμετρήσεις ??? Πιθανόν καμία ή τίποτα αν εξεταστεί από μόνη της!!!

Αλλά, ποιος είναι ο λόγος άραγε, που όλες οι μεγάλες ομάδες σε όλα τα σπορ, κάνουν τα πάντα για να τονίσουν και να αναδείξουν τις επιτυχίες του παρελθόντος τους??

Έχουν αίθουσες τροπαίων, μουσεία, λευκώματα, αστέρια στις αθλητικές ενδυμασίες τους και σε περίοπτη θέση τον χρόνο ίδρυσής του. Είναι η θέληση νέων παικτών, καταξιωμένων προπονητών, διακεκριμένων πολιτών και παραγόντων να προσθέσουν το όνομά τους στην σελίδες του συλλόγου. Είναι πιθανόν ή ιστορία αυτή η μικρή σταγόνα πού κάνει την διαφορά στο μυαλό και στην θέληση των αθλητών, των παραγόντων και των πολιτών που έχουν ταυτιστεί με τον σωματείο. Σε μία κρίσιμη στιγμή στον αγώνα ή όταν τα διοικητικά προβλήματα συσσωρεύονται και οι προσωπικοί εγωισμοί επικρατούν, οι επιτυχίες του παρελθόντος και η αναφορά στην ιστορία του συλλόγου, είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει το έναυσμα για να κερδηθούν νέοι αγώνες και να ξεπεραστούν προσωπικές αντιπαραθέσεις, ώστε να συνεχιστεί η πορεία του συλλόγου μέσα στο χρόνο.

Τα ιστορικά σωματεία που έχουν αποτυπωθεί στις συνειδήσεις των μελών και φίλων και των πολιτών μίας πόλης, κάνουν συχνά κοιλίες μέσα στο χρόνο από διοικητές παραλήψεις και αποτυχίες, άλλα μπορούν πάντα να επανακάμπτουν και εύκολα να προχωρούν σε νέες στιγμές χαράς και δόξας. Όσοι δεν έχουν αυτή την αντίληψη της παράδοσης  (και την επίγνωση των δυνατοτήτων τους) και αφήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες ή τους ιδιοτελείς σκοπούς να επικρατούν, αποχωρούν και κάνουν μια δική τους αρχή μέσα στο χρόνο, που μόνο οι μελετητές του μέλλοντος θα μπορέσουν να τους δικαιώσουν αν έκαναν την σωστή επιλογή…

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών έχει δείξει ότι παρόλο τις δυσκολίες, τις φουρτούνες, τις αποτυχίες στην ενενηντάχρονη σχεδόν ιστορία του, έχει την δύναμη να ξεχωρίζει και να συνεχίζει!

«..Τόν εγνωρίζαμε πτωχόν καί κατεστραμμένον έκ τού πολέμου. Μέ μοναδική περιουσία μία μπάλλα τού ουώτερ-πόλο. Καί μέ πολλήν χαρά καί αισιοδοξία διά τό μέλλον είδαμε διά μίαν ακόμη φορά το θαύμα του Ελληνικού παραμυθιού, τόν φοίνικα νά αναγεννάται από τήν τέφρα του..» (από τον «Νεολόγος Πατρών»  28-07-1946)

Το όνομα του που έχει ταυτιστεί με τον ναυταθλητισμό στην χώρα και στην πόλη μας, παρασύρει μαζί του μια  σπουδαία παράδοση, μια λαμπρή ιστορία και μια αξιόλογη άυλη και αλλά και ουσιαστική περιουσία, που πάντα θα συγκινεί και θα παρακινεί νέους και παλιούς συμπολίτες να ταυτιστούν μαζί του.  

Ας ευχηθούμε οι νέες προκλήσεις που είναι μπροστά μας να αποτελέσουν την αρχή νέων και σημαντικών επιτυχιών.

Καλή επιτυχία στην ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, που σήμερα κάνουν το πρώτο βήμα για να επαναφέρουν τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών στην πρωτοπορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Εμπρός παιδιά, η ιστορία και η παράδοση του ναυταθλητισμού της Πάτρας είναι δίπλα σας. Είτε σήμερα είτε αύριο θα την συνεχίσετε γράφοντας ξανά χρυσές σελίδες!!! Είμαστε όλοι μαζί σας.

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ