Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Παρασκευή 03 Μάρ 2023
Διαβούλευση της διοίκησης του ΝΟΠ με την αντιπροσωπεία του Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία .
Κλίκ για μεγέθυνση
Διαβούλευση της διοίκησης του ΝΟΠ με την αντιπροσωπεία του Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία .
Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε το ΝΟΠ την Τρίτη (28/02/23) και μετά από συζήτηση με τα μέλη της διοίκησης πάνω τα τρέχοντα θέματα, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στην χρονική επέκταση της παραχώρησης των παράλιων εγκαταστάσεων του Ομίλου.
Η σημερινή θέση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί συνέχεια των σημαντικών αποφάσεων υπέρ του ΝΟΠ που είχε λάβει η κυβέρνηση του π. Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (τον Ιούνιο του 2018) όταν μαζί με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Πατρέων, είχε ρητά αναφερθεί στο σχετικό νομοσχέδιο η αναγκαιότητα της αυτόνομης ύπαρξης και λειτουργίας του ΝΟΠ στις εγκαταστάσεις που του έχουν τιμής ένεκεν παραχωρηθεί από την Πολιτεία.

Η διοίκηση του ΝΟΠ ευχαριστεί από καρδιάς τους βουλευτές και εκπροσώπους του ΖΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, για την επίσκεψη και την απροκάλυπτη υποστήριξη του οράματος του Ομίλου για λειτουργία και ανάπτυξη των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος της νεολαίας και των πολιτών της Πάτρας σε μια δεύτερη χρυσή εκατονταετία δράσεων, επιτυχιών και διακρίσεων.

Από το Δελτίο Τύπου που εξεδόθη:
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1-3-2023)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαϊας με επικεφαλής την βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, τον συνεργάτη του βουλευτή Κώστα Μάρκου, τον υπεύθυνο του τμήματος Αθλητισμού και υποψήφιο βουλευτή, Τάκη Γεωργακόπουλο και το μέλος του τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Κανελλάκη, συναντήθηκαν, τη Δευτέρα 28/2, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ). Εκ μέρους του ΝΟΠ ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Μάνεσης, ο Αντιπρόεδρος Μάκης Γεωργαράς, ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Καλοκαιρινός, ο Ταμίας Νίκος Κανταράκης και το μέλος Νίκος Φιλόπουλος .
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η έγκαιρη απόφαση για χρονική επέκταση της παραχώρησης του δημοτικού χώρου, που σήμερα αξιοποιείται από τον όμιλο. Η προσωρινή παραχώρηση λήγει τον Απρίλιο του 2025 και ο ΝΟΠ έχει από καιρό αιτηθεί μια πολύχρονη παράταση. Το 2018, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε η δωρεάν παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο, για 99 χρόνια. Σύμφωνα με την τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, ο Δήμος έγινε διάδοχος της προηγούμενης σύμβασης που είχε ο όμιλος με τον ΟΛΠΑ από το 2000 και η σύμβαση προτεινόταν να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τη λήξη της, με δυνατότητα παράτασης αυτής μετά το συμβατικό χρόνο λήξης, για τη εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του ΝΟΠ. Μετά τη συμβατική λήξη της παραχώρησης αυτή μπορεί να παραταθεί με νέα συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του ΝΟΠ.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν το σωματείο όπως τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, η ανάγκη κρατικών επιχορηγήσεων και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου αλλά και η ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σωματεία που συντηρούν δικές τους εγκαταστάσεις.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμαναν στο ΔΣ του ΝΟΠ ότι στέκονται αρωγοί στο δίκαιο αίτημά τους για την χρονική επέκταση της παραχώρησης από το Δήμο Πατρέων. Εξάλλου αυτή ήταν και η ρύθμιση που είχε προωθηθεί από την κ. Παπανάτσιου, με το επιχείρημα ότι ο ΝΟΠ είναι ένα από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας από το οποίο έχουν αναδειχθεί πληθώρα αθλητών του υγρού στίβου με διεθνείς διακρίσεις και έχει συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου.
 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

© Copyright 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ