Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

ΝΟΠ: Ενημέρωση Believe, Achieve, Succeed  - Πίστεψε, Κατόρθωσε , Θριάμβευσε The Bridge Experience: Εκδήλωση-Σεμινάριο στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Ενημέρωση Believe, Achieve, Succeed  - Πίστεψε, Κατόρθωσε , Θριάμβευσε The Bridge Experience: Εκδήλωση-Σεμινάριο στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ

Το Σάββατο (02/05) στις 11:00 με 15:00 στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την με την οργάνωση  The Bridge Experience. Το σεμινάριο και η παρουσίαση τεχνικών ελεύθερης κολύμβησης ήταν μέρος της διήμερης εκδήλωσης που αφορούσε συμμετοχή πολιτών στο πέρασμα της γέφυρας Ριου-Αντιρρίου με τρέξιμο, ποδήλατο και κολύμπι (το τελευταίο δεν πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση των Αρχών λόγω της πιθανής παρουσίας μεδουσών).

Το σεμινάριο αφορούσε την παρουσίαση εμπειριών από ξεχωριστούς αθλητές που με βασισμένοι στο ανεξάντλητο ψυχικό σθένος και την ισχυρή θέληση, έχουν ξεπεράσει θεωρητικά ανυπέρβλητα για τους περισσότερους, καθημερινά εμπόδια και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν αποτελώντας το φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. 

Πολλοί μικροί και μεγάλοι αθλητές και μέλη του ΝΟΠ παρακολούθησαν με ανεξάντλητο ενδιαφέρον τις συγκλονιστικές εμπειρίες ζωής από τους ξεχωριστούς αθλητές και αγωνιστές της ζωής. Την παρουσίαση άνοιξε ο καλεσμένος του ΝΟΠ Γεράσιμος Φεσσιάν που αναφέρθηκε στον αγώνα ζωής για καλύτερες συνθήκες και ίσες ευκαιρίες στην ποιότητα ζωής για τα άτομα με αναπηρίες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του μηχανισμού seatrac που δίνει την δυνατότητα σε παραπληγικά άτομα να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα και το κολύμπι. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η θέληση και δέσμευση του ΝΟΠ να κάνει το κολυμβητήριό του προσβάσιμο και να αναπτύξει περαιτέρω προγράμματα κολύμβησης για ΑΜΕΑ, με την βοήθεια των ενδιαφερόμενων και την συμβολή ευαίσθητων συμπολιτών των ή και την συνδρομή της πολιτείας.

Στην συνέχεια  ο Έλληνας παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης αναφέρθηκε στην προσωπική του ιστορία με την ενασχόλησή του με την κολύμβηση και στις εμπειρίες του από την συμμετοχή τους σε ολυμπιακούς και παγκόσμιους αγώνες. Να ενημερώσουμε εδώ ότι ο προπονητής και καθοδηγητής του Δημήτρη στην κολύμβηση είναι ο Γιώργος Τηλιγαδάς που στην διετία 1995-97 ήταν προπονητής κολύμβησης στον ΝΟΠ.

Τέλος ο βρετανός κολυμβητής Adam “Ocean” Walker μίλησε για την προσωπική του διαδρομή στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων και στην ανάπτυξη μια ξεχωριστής τεχνικής για το ελεύθερο που τον βοήθησε να ξεπεράσει σοβαρούς μυϊκούς τραυματισμούς και να συνεχίσει ακάθεκτος την πρωτοπόρο παρουσία τους στους μεγαλύτερους και σκληρότερους κολυμβητικούς μαραθωνίους στον κόσμο. 

Να ενημερώσουμε ότι συντονιστές της σημαντικής οργάνωσης The Bridge Experience είναι μεταξύ των άλλων δυο κορυφαίοι έλληνες πρωταθλητές κολύμβησης με πολλαπλές συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, ο Απόστολος Τσαγκαράκης και ο Δημήτρης Μαγγανάς, με τους οποίους ο ΝΟΠ ευελπιστεί να συνεχίσει και να διευρύνει την συνεργασία προς όφελος των αθλητών, μελών και φίλων του αλλά και των πολιτών της Πάτρας.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΝΟΠ ευχαριστούμε τους διοργανωτές και τους παρουσιαστές για τις σημαντικές συμβουλές και οδηγίες που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες  και που τελικά μπορούν να στηρίξουν οποιαδήποτε προσωπική προσπάθεια καθενός μας, εφόσον ακολουθήσει το τρίπτυχο : 

Believe, Achieve, Succeed - Πίστεψε, Κατόρθωσε , Θριάμβευσε

Link της διοργάνωσης:    https://thebridgexperience.gr/

#lovebridge #BridgeXperience #NOPatrasNauticalClub

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ