Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Αύγ 2019
ΝΟΠ: Ενημέρωση - Ιστορία «Αι Ναυτικαί Εορταί των Πατρών». Εφημερις Αθλητική Ηχώ 31/07/1955 Ο ΝΟΠ πάντα πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Πολιτεία
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Ενημέρωση - Ιστορία «Αι Ναυτικαί Εορταί των Πατρών». Εφημερις Αθλητική Ηχώ 31/07/1955 Ο ΝΟΠ πάντα πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την ΠολιτείαΝΟΠ: Ενημέρωση - Ιστορία «Αι Ναυτικαί Εορταί των Πατρών». Εφημερις Αθλητική Ηχώ 31/07/1955 Ο ΝΟΠ πάντα πρωτοπόρος στην διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Πολιτεία

Ας θυμηθούμε φυλλομετρώντας τον αθλητικό τύπο της εποχής (Αθλητική Ηχώ 31/07/1955) την διοργάνωση από τον ΝΟΠ των Ναυτικών Εορτών στο λιμάνι της Πάτρας με την συμμετοχή όλων των σημαντικών συντελεστών της πόλης και της χώρας.
Η μεγάλη ναυταθλητική παράδοση της πόλης, που πλέον είναι σε παρακμή, μπορεί να δώσει το όραμα για την Πάτρα του ναυταθλητισμού που θέλουμε και αξίζουμε. Με την δημιουργία των αυτονόητων υποδομών μιας ευρωπαϊκής πόλης (αποχέτευση, μαρίνα, αξιοπρεπή πάρκα, ανακύκλωση απορριμμάτων κ.α) να δωθεί έμφαση στην ανάπτυξη των ναυτικών αθλημάτων που χάσαμε (κωπηλασία, κανό, λεμβοδρομίες, κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, κανόε-καγιάκ, ολυμπιακή ιστιοπλοία, σκι, τρίαθλο κλπ) και να γίνει η πόλη το κέντρο σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, περιφερειακών, εθνικών και διεθνών, που θα δώσουν νέες διεξόδους στην νεολαία και θα υποστηρίξουν ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Πως περιέγραφε τις εκδηλώσεις ο αθηναϊκός τύπος:
«Το πρόγραμμμα των Ναυτικών Εορτών Πατρών συνεχίζονται σήμερον με τας ακολούθους αγωνιστικάς και ερασιτεχνικάς εκδηλώσεις.
Ώρα 10 π.μ. βόρεια λεκάνη Λιμένος, επιδείξεις ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας υπό 18 Ομίλων των οικείων Ομοσπονδιών. Μετέχουν επίσης κωπηλάται και ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Πατρών ως και εκπαιδευόμενα πληρώματα. Αι αρχαί της πόλεως θα παρακολουθήσουν τας επιδείξεις από του καταστρώματος του αρματαγωγού «Αλιάκμων» όπου θα τους δεξιωθεί ο ναύαρχος κ.Δ.Οικονόμου, πρόεδρος της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενώσεως. Η είσοδος είσαι τον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα θα είναι ελευθέρα δια το κοινόν.
Ώρα 5.30 μ.μ. Κολυμβητικοί Αγώνες παρά τον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα θαλάσσιον χώρον, οργανουμένου υπό του ΝΟΠ.
Μετέχουν κολυμβήταί και κολυμβήτριαι της ΕΚΦ, του Βασιλικού Ναυτικού, των Ναυτικών Δοκίμων και του ΝΟΠ. Εισιτήριο δρχ. 5.
Ώρα 8 μ.μ. Η Δημοτική Μουσική θα παιανίζει είς την Πλατεία Τριών Συμμάχων.
Ώρα 10 μ.μ Φωτεινή Ενετική Βραδιά είς την βόρειαν λεκάνη του λιμένος οργανούμενη υπό της Ε.Θ.Ε. Καύσις πυροτεχνημάτων
Ώρα 2α πρωινή. Απόπλους αρματαγωγού «Αλιάκμων»

Κολυμβητικοί αγώνες
Οι γνωστότεροι πρωταθληταί και πρωταθλήτριαι του υγρού στίβου όπως η Ρούμπεν, η Δανού, Θεοδοσιάδου, Καράμπελα, ο Χούλης, ο Ζήσιμος, ο Μαρκουίζος, ο Νικολαίδης, Χατζηκυριακάκης συγκεντρώθηκαν είσαι την πόλην μας και θα μετάσχουν των σημερινών αγώνων διεκδικώντας την νίκην από τους Πατρινούς κολυμβητάς, μεταξύ των οποίων αι πρωταθλήτριαι Ελλάδος Μακρυγιάννη και Γασπαρινάτου ως και η Φίλια Γιουλ. και Φίλια Λίλη, Τυπάλδου Λ. και άλλαι και οι Έλληνες πρωταθλητές του ΝΟΠ Μπλούδρος, Ρηγόπουλος, Πετσάλης και άλλοι.
Ομάς ουώτερ-πόλο ΝΟΠ: Τσουτσάνης, (Γιαννούλης), Οικονόμου, Κυριαζής (Ρηγόπουλος) Οικονόμου, Καίσσαρης, Παπαδόπουλος, Νικολακόπουλος, Βάλσαμος (Μπακούλιας).
Αρχηγός των αθλητών ο Μιχάλης Γεωργόπουλος.

«Γιατί η Πάτρα είναι ΝΟΠ και ο ΝΟΠ η Πάτρα»
#PatrasNauticalClub, #NOP

 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ