Loading...

Κατηγορίες

Καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ναυτικού ομίλου Πατρών στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook : Ναυτικος Ομιλος Πατρων -ΝΟΠ

@PatrasNauticalClub

Ημερομηνία: Κυριακή 12 Απρ 2020
ΝΟΠ: Φωτογραφίες αρχείου 1962-1990 : μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος
Κλίκ για μεγέθυνση
ΝΟΠ: Φωτογραφίες αρχείου 1962-1990 : μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος

Στην δεκαετία του 1950 ο ΝΟΠ με σπουδαίους αθλητές και κολυμβητές- κολυμβήτριες προσπαθεί και συναγωνίζεται στα ίσια τα σωματεία του Κέντρου αλλά βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω. Παρά τις ελλιπείς υλικές υποδομές και χωρίς δυνατότητες χειμερινής προπόνησης, καταφέρνει να παραμένει στην πρωτοπορία της κολύμβησης, ενώ στο πόλο χάνει πρωταθλήματα πάνω στο νήμα, εκφράζοντας ουσιαστικά παράπονα από τον άδικο τρόπο διεξαγωγής τους εις βάρος του. Παρόλα αυτά μια νέα φουρνιά εντυπωσιακών αθλητών αναδεικνύεται στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πολλοί από αυτούς θα αφήσουν έντονα το όνομα τους, στον υγρό στίβο της Ελλάδος τις επόμενες δεκαετίες.

Πάτρα Λιμάνι 1962: Η ομάδα εφήβων του ΝΟΠ (αναπληρωματική!!!) η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά (1961 & 1962) κατακτά το πρωτάθλημα εφήβων (νέων σήμερα).
Από αριστερά όρθιοι: Καβαριέλος Χ. (προπονητής), Μαλεβίτης Χ., Ζαχαρόπουλος Ν., Καμπισόπουλος Γιαν., Χαραλαμπόπουλος Κ., Θεοδωρακόπουλος Γ. Κρίκης Γ., Μωραΐτης Ελ., Σαραντόπουλος Γ., Ζαφειρίου Αλ., Μπλούδρος Θεωδ. Προπονητής.
Καθιστοί : Παππάς και Καθρέπτας Πέτρος.


Στο τέλος της δεκαετίας του 1990, το νέο Εθνικό Κολυμβητήριο στη Αγιά λειτουργεί ήδη για μια δεκαετία και η συστηματική δουλεία που είχε ξεκινήσει με σπουδαίους προπονητές στο πόλο και την κολύμβηση (Τρούμπιτς Ιβο, Κοσκινάς Κ.), βρίσκει άξιους συνεχιστές στους πρώην αθλητές του ΝΟΠ (Κακουλίδης Γ., Βασιλείου Ν., Ματζαβίνου Ν.). Ο ΝΟΠ δημιουργεί μια σταθερή οικονομική βάση εσόδων, καθώς αξιοποιεί την Λέσχη του στην Άγιου Νικολάου και ενοικιάζει το παλιό κολυμβητήριο στην Ηπείρου, όπου λειτουργεί το πρωτοποριακό Βody Care. Παράλληλα καλλιεργεί τις σχέσεις με τους απόδημους Πατρινούς, ιδρύοντας την Λέσχη Φίλων ΝΟΠ στην Αθήνα, που ενισχύουν οικονομικά και υποστηρίζουν τις δράσεις του Ομίλου ποικιλοτρόπως. Την ίδια περίοδο ιδρύεται το πρώτο τμήμα Ιστιοπλοΐας (ανοικτής θάλασσας και surfing) στην Πάτρα και διοργανώνεται με μεγάλη πανελλήνια απήχηση το 1ο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας στην Πάτρα (1992).
Μέσα από αυτό τον συνδυασμό υποδομών, γεγονότων, διοικητικής σταθερότητας, πόρων και σπουδαίας παράδοσης, τα αποτελέσματα στην κολύμβηση και στο πόλο γίνονται άμεσα αισθητά. Η νεανική ομάδα πόλο του ΝΟΠ κατακτά συνεχόμενα τρία πρωταθλήματα Εφήβων 1989, Νέων 1990 & 1991, ενώ πολλές είναι και οι διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και για την κολύμβηση.

Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ζαππείου 1990, Πρωτάθλημα Νέων, 1η Θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Από αριστερά προς τα δεξιά ορθοί: Αντύπας Δ., Β.Λαμπάτος, Γιαννούλης Χρ., Ζαφειρόπουλος Κ., Νέγκας Σ., Κρεμμύδας Κ., Μπιτσάκος Δ.
Μεσαία σειρά: Λυκούδης Μ. Ζησιμάτος Β. (έφορος) Κακουλίδης Γ. (προπονητής) Καθρέπτας Π. (πρόεδρος) Γεωργαράς Μ.
Καθιστοί: Χατζηπανταζής Ζάκος (τερματοφύλακας) Γκολφινόπουλος Β., Σπηλιωτόπουλος Γιάννης (τερματοφύλακας) Σαραντίδης Αποστολης.
Πρωτάθλημα νέων (Γεν.1971) Ζάππειο κολυμβητήριο

Είναι αντιληπτό ότι η επιστροφή του ΝΟΠ σε σημαντικές επιτυχίες μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια περίοδο διοικητικής σταθερότητας, οικονομικής ισορροπίας, αξιοποίησης των υποδομών και της περιουσίας του Ομίλου και βέβαια με βάση τις αρχές, την ιστορία και το όραμα του ΝΟΠ, για ανάπτυξη του θαλάσσιου αθλητισμού με αποκλειστικό όφελος την νεολαία και τους πολίτες της Πάτρας.

#NOP #PatrasNauticalClub

Image may contain: 7 people
 

Κολυμβητήριο Ν.Ο.Πατρών
Ακτή Δυμαίων έναντι ΔΕΗ


Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 20.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 317766

Email Επικοινωνίας: n-o-p@otenet.gr

Εθνικό κολυμβητήριο «Α. Πεπανός»

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 - 21.00
Σάββατο 10.00 - 13.00
Τηλ: 2610 644303


Email Διαφήμισης:
nopatras@gmail.com 

Facebook

Flickr

Copyright © 2024 ΝΟΠ - ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ